Topal Kız Masalı

Topal Kız Masalı

Topal Kız Masalı

Topal Kız, annesi ve babasıyla birlikte yaşayan güzel ve zeki bir kızdır. Bir gün, babası onu zengin bir adamla evlendirmek ister. Ancak Topal Kız, bu adamı sevmez ve kaçmaya karar verir. Yolda, bir kuyunun başında üç tane periyle karşılaşır. Periler, ona üç tane dilek hakkı verirler. Topal Kız, ilk dileğinde güzel bir at ister. İkinci dileğinde, atın üzerinde güzel bir elbise ister. Üçüncü dileğinde ise, kendisini arayanlardan saklanmak için topal olmayı ister.

Topal Kız, atına binip uzaklaşır. Bir süre sonra, bir kralın sarayına gelir. Sarayda, kralın oğlu olan prensle tanışır. Prens, Topal Kız’ın güzelliğine ve zekasına hayran kalır. Onunla evlenmek ister. Ancak Topal Kız, kendisinin topal olduğunu söyler ve prensin onu sevmeyeceğini düşünür. Prens ise, onun topallığına aldırmaz ve onu olduğu gibi kabul eder.

Topal Kız ve prens mutlu bir şekilde evlenirler. Ancak Topal Kız’ın babası ve eski nişanlısı onu bulmak için saraya gelirler. Onlar, Topal Kız’ın prensle evlendiğini görünce çok kızarlar ve onu geri almak isterler. Topal Kız ise, perilerin verdiği dilekleri hatırlar ve onlara seslenir. Periler gelip Topal Kız’ın topallığını giderirler ve onun gerçek kimliğini ortaya çıkarırlar. Böylece Topal Kız ve prens daha da mutlu olurlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski