Prenses Leyla Masalı

Prenses Leyla Masalı

Prenses Leyla Masalı

Bir zamanlar, çok uzak bir ülkede, güzel bir prenses yaşardı. Prensesin adı Leyla idi, ve herkes onun güzelliğine hayrandı. Ama prenses çok mutsuzdu, çünkü hiç arkadaşı yoktu. Babası kral, onu saraydan çıkmaması için zorluyordu. Prenses, dış dünyayı görmek ve macera yaşamak istiyordu.

Bir gün, prensesin odasına gizlice giren bir **kuş** ona şöyle dedi: "Merhaba, ben **Ziya**. Senin arkadaşın olmak istiyorum. Benimle gelirsen, sana harika yerler gösterebilirim." Prenses, kuşun sözlerine sevindi ve onunla gitmeye karar verdi. Kuş, prensesi pencereden dışarı çıkardı ve onu kanatlarıyla tutarak uçmaya başladı.

Kuş, prensesi **göller**, **ormanlar**, **dağlar** ve **çöller** gibi pek çok güzel yere götürdü. Prenses, doğanın güzelliğine hayran kaldı ve kuşla çok eğlendi. Kuş da prensesi çok sevdi ve ona her gün yeni yerler gösterdi. Böylece prenses ve kuş arasında güçlü bir dostluk oluştu.

Ama kral, kızının kaybolduğunu öğrenince çok öfkelendi. Kızını bulması için tüm askerlerini görevlendirdi. Askerler, prensesi ve kuşu aramaya başladılar. Bir gün, prenses ve kuş **gökkuşağı**nın altında uçarken, askerler onları gördüler ve yakalamak için saldırdılar. Kuş, prensesi korumak için askerlere karşı savaştı, ama yaralandı. Prenses de askerler tarafından yakalandı ve saraya geri götürüldü.

Prenses, kuşun durumunu merak ediyordu. Babasına yalvararak onu ziyaret etmesine izin vermesini istedi. Kral, kızının ısrarını kıramadı ve ona izin verdi. Prenses, kuşun sarayın bahçesinde bir kafeste tutulduğunu gördü. Kuşun kanadı kırılmıştı ve çok zayıftı. Prenses, kuşun yanına koştu ve onu sevgiyle okşadı.

"Ziya, benim için çok üzgünüm. Seni buradan kurtaracağım." dedi prenses.

"Leyla, seni çok özledim. Ama beni kurtaramazsın. Ben artık uçamam." dedi kuş.

"Senin için bir şey yapmalıyım. Sen benim en iyi arkadaşımsın." dedi prenses.

"Benim için yapabileceğin tek şey var." dedi kuş.

"Nedir?" diye sordu prenses.

"Bana bir öpücük ver." dedi kuş.

Prenses, kuşun isteğini yerine getirdi ve ona nazikçe öptü. O anda, büyük bir mucize oldu. Kuşun kafesi kayboldu ve kuşun yerine yakışıklı bir **prens** belirdi. Prens, prensese sarılıp şöyle dedi:

"Leyla, sen benim hayatımı kurtardın. Ben aslında bir prensim ama kötü bir cadı tarafından kuşa dönüştürüldüm. Senin öpücüğün lanetimi bozdu."

Prenses, olanlara çok şaşırdı ama aynı zamanda çok mutlu oldu. Prens de ona aşık olduğunu söyledi ve onunla evlenmek istediğini söyledi. Prenses de onu sevdiğini söyledi ve teklifini kabul etti. Kral da kızının mutluluğuna razı oldu ve onlara izin verdi. Böylece prenses ve prens düğün yaptılar ve mutlu bir hayat sürdüler.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski