Parmak Çocuk Masalı

Parmak Çocuk Masalı

Parmak Çocuk Masalı

Bir zamanlar çok fakir bir çiftçi ve karısı varmış. Bu çiftçi ve karısı çok çocuk istiyorlarmış ama bir türlü olmuyormuş. Bir gün çiftçi, tarlasını sürerken bir tohum bulmuş. Bu tohumu karısına götürmüş ve "Belki bu tohumdan bir çocuğumuz olur." demiş. Karısı da tohumu saksıya ekmek için kabul etmiş.

Tohum birkaç gün sonra filizlenmiş ve güzel bir çiçek açmış. Çiftçi ve karısı çiçeği merakla açmışlar ve içinde parmak büyüklüğünde bir erkek çocuk görmüşler. Çok sevinmişler ve ona Parmak Çocuk adını vermişler.

Parmak Çocuk çok akıllı ve cesurmuş. Bir gün evden ayrılıp macera aramaya karar vermiş. Yolda giderken bir at arabasına binmiş. Arabanın sahibi onu fark etmemiş. Parmak Çocuk arabadan inmek istediğinde, araba bir kuyuya yaklaşmış. Parmak Çocuk kuyunun içine düşmemek için bağırmış: "Dur, dur, dur!" Arabanın sahibi sesi duyunca çok korkmuş ve "Bu araba büyülü galiba." demiş. Parmak Çocuk'u görünce daha da şaşırmış ve "Sen kimsin?" diye sormuş.

Parmak Çocuk kendini tanıtmış ve "Ben macera arıyorum." demiş. Arabanın sahibi ona gülmüş ve "Senin gibi küçük bir çocuğun ne macerası olur ki?" demiş. Parmak Çocuk ona kızarak "Ben küçük olsam da çok şey yapabilirim." demiş. Arabanın sahibi ona inanmamış ve "Peki, o zaman bana yardım et de göreyim." demiş.

Arabanın sahibi, Parmak Çocuk'a kuyudaki suyu çıkarmasını söylemiş. Parmak Çocuk bunu yapabileceğini söyleyerek kuyuya inmiş. Kuyunun dibinde bir kova görmüş ve içine girmiş. Sonra da yukarıya seslenmiş: "Çek beni!" Arabanın sahibi kovayı çekmeye başlamış ama çok hafif gelmiş. "Bu kovada su yok." diye düşünmüş ve bırakmış. Parmak Çocuk kovayla birlikte tekrar aşağı düşmüş.

Parmak Çocuk çok sinirlenmiş ve tekrar yukarıya bağırmış: "Çek beni!" Arabanın sahibi yine kovayı çekmiş ama yine çok hafif gelmiş. "Bu kovada su yok." diye düşünmüş ve bırakmış. Parmak Çocuk yine kovayla birlikte aşağı düşmüş.

Parmak Çocuk çok üzülmüş ve tekrar yukarıya bağırmış: "Çek beni!" Arabanın sahibi yine kovayı çekmiş ama bu sefer Parmak Çocuk'un sesini duymuş. "Bu kovada bir şey var." diye düşünmüş ve çekmeye devam etmiş. Kovayı yukarı çıkardığında Parmak Çocuk'u görmüş ve çok şaşırmış.

Parmak Çocuk ona kızarak "Ben sana yardım ettim ama sen beni bıraktın." demiş. Arabanın sahibi ondan özür dilemiş ve "Sen gerçekten çok cesursun." demiş. Parmak Çocuk onu affetmiş ve "Ben macera arıyorum." demiş. Arabanın sahibi ona "Senin maceran burada bitmedi. Ben sana daha büyük bir macera göstereyim." demiş.

Arabanın sahibi, Parmak Çocuk'u alıp saraya götürmüş. Orada krala onu göstermiş ve "Bu çocuk çok küçük ama çok cesur. Sizin için bir şey yapabilir mi?" diye sormuş. Kral Parmak Çocuk'u çok beğenmiş ve "Benim için bir şey yapabilir mi?" diye merak etmiş.

Kral, Parmak Çocuk'a sarayın bahçesindeki dev fareyi yakalamasını söylemiş. Parmak Çocuk bunu yapabileceğini söyleyerek bahçeye gitmiş. Dev fareyi gördüğünde hiç korkmamış ve ona doğru koşmuş. Dev fare onu fark etmemiş. Parmak Çocuk dev farenin kuyruğuna atlayıp onu ısırmış. Dev fare acıyla bağırmış ve kaçmaya başlamış. Parmak Çocuk kuyruğundan bırakmamış ve onu yakalamış.

Parmak Çocuk dev fareyi krala götürmüş ve "İşte size dev fare." demiş. Kral çok şaşırmış ve çok sevinmiş. "Sen gerçekten çok cesursun." demiş. Parmak Çocuk'a çok teşekkür etmiş ve ona bir ödül vermiş.

Parmak Çocuk ödülünü alıp yola koyulmuş. Macera aramaya devam etmiş. Yolda giderken bir kuş tarafından yakalanmış. Kuş onu yemek istemiş ama Parmak Çocuk ona yalvarmış: "Lütfen beni yeme, ben sana yardım edebilirim." Kuş ona nasıl yardım edebileceğini sormuş. Parmak Çocuk ona "Ben senin için bir şarkı söyleyebilirim." demiş.

Kuş bunu duyunca meraklanmış ve "Peki, söyle bakalım." demiş. Parmak Çocuk güzel bir şarkı söylemeye başlamış:

Ben küçük bir çocuğum
Ama büyük işler yaparım
Macera ararım her yerde
Cesurum, akıllıyım, neşeliyim

Ben küçük bir çocuğum
Ama büyük hayaller kurarım
Dostluk ederim her canlıyla
Sevgiliyim, saygılıyım, mutluyum

Kuş şarkıyı çok beğenmiş ve Parmak Çocuk’u bırakmış. Ona “Sen gerçekten çok yeteneklisin.” demiş. Parmak Çocuk’a teşekkür etmiş ve ona bir dilek hakkı vermiş.

Parmak Çocuk dilek hakkını kullanarak ailesine kavuşmak istemiş. Kuş onu ailesinin yanına götürmüş. Ailesi onu görünce çok sevinmiş ve sarılmışlar. Parmak Çocuk onlara başından geçen maceraları anlatmış. Ailesi onun ne kadar cesur, akıllı, yetenekli ve sevgili olduğunu söylemişler.

Parmak Çocuk ve ailesi bir ömür boyu mutlu yaşamışlar.

Umarım masalımı beğenirsiniz. 😊



Daha Fazla Masal okumak isterseniz Bebek MasallarıÇocuk MasallarıEğitici MasallarUyku Masalları Kategorilerimizi Ziyaret Edebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski