Minik Ayı Masalı

Minik Ayı Masalı

Minik Ayı Masalı:

Bir varmış bir yokmuş, ormanın derinliklerinde bir minik ayı yaşarmış. Adı Pamuk'muş. Pamuk çok tatlı ve sevimli bir ayıcık olduğu için bütün hayvanlar onu çok severmiş. Pamuk da hayvanlarla arkadaş olmayı çok istermiş ama çok utangaçmış. Bu yüzden hep yalnız başına oynamak zorunda kalırmış.

Bir gün Pamuk, ormanda gezinirken bir gürültü duymuş. Merak edip sesin geldiği yöne doğru gitmiş. Orada bir grup sincap, ağaçlarda zıplayıp oynuyormuş. Pamuk, sincapların ne kadar eğlendiklerini görünce onlara katılmak istemiş ama cesaret edememiş. Sincaplar da Pamuk'u fark etmişler ve ona seslenmişler:

- Hey, sen de gel bizimle oyna! Bizimle arkadaş olmak ister misin?

Pamuk, sincapların çağrısına çok sevinmiş ama bir yandan da korkmuş. Çünkü sincaplar çok hızlı ve çevikmiş. Pamuk ise ağaçlara tırmanmakta zorlanırmış. Sincaplar bunu anlamışlar ve Pamuk'u rahatlatmak istemişler:

- Merak etme, biz sana yardım ederiz. Sen de bizim gibi ağaçlarda zıplayabilirsin.

Pamuk, sincapların iyi niyetli olduğunu görünce onlara güvenmiş ve onların yanına gitmiş. Sincaplar, Pamuk'a nasıl ağaçlara tırmanacağını ve dallar arasında atlayacağını öğretmişler. Pamuk da sincapların öğrettiklerini yapmaya çalışmış ama pek başarılı olamamış. Bir ara dengesini kaybedip ağaçtan düşmek üzere olmuş ama sincaplar onu tutup kurtarmışlar.

- Üzülme Pamuk, sen de zamanla öğrenirsin. Biz de ilk başta böyleydik.

Sincaplar, Pamuk'a cesaret vermişler ve onunla oyunlar oynamışlar. Pamuk da sincaplarla vakit geçirdikçe eğlenmeye başlamış ve utangaçlığını yavaş yavaş atmış.

Böylece Pamuk, sincaplarla arkadaş olmuş ve onlardan çok şey öğrenmiş. Sincaplar da Pamuk'u çok sevmişler ve onunla her gün buluşup oynamışlar.

Pamuk'un masalı böyle bitmiş ama arkadaşlığı hiç bitmemiş. Minik Ayı,

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski