Kuşların Yarışı Masalı

Kuşların Yarışı Masalı

Kuşların Yarışı Masalı

Kuşların yarışı masalı, Bir zamanlar, ormanın en hızlı kuşu olduğunu iddia eden bir kartal vardı. Diğer kuşlar onunla yarışmaktan korkuyorlardı. Bir gün, bir serçe cesurca kartala meydan okudu. "Seninle yarışabilirim" dedi. "Eğer kazanırsam, bütün ormanın kralı ben olacağım."

Kartal bunu duyunca çok güldü. "Senin gibi küçük ve zayıf bir kuşla nasıl yarışabilirim ki?" dedi. "Seni tek kanat çırpışımda geride bırakırım." Ama serçe ısrar etti. "O zaman yarışalım" dedi. "Ormanın en uzak ucundaki dağa kim önce varırsa o kazansın."

Bütün kuşlar bu yarışı duyunca heyecanlandılar. Kimisi kartalın, kimisi de serçenin kazanacağını düşünüyordu. Yarış günü geldiğinde, bütün kuşlar başlangıç noktasına toplandılar. Bir baykuş hakem olarak görev aldı. "Hazır mısınız?" diye sordu. "Evet" dediler. "O zaman başlayın!"

Baykuşun sesiyle birlikte, kartal ve serçe havalandılar. Kartal çok güçlü ve hızlı uçuyordu. Serçe ise onun arkasından zorlukla takip ediyordu. Kartal, serçeyi arkada bıraktığını görünce daha da hızlandı. "Bu yarış çok kolay olacak" diye düşündü.

Serçe ise pes etmedi. Onun bir planı vardı. Kartalın kanatlarının altına gizlice girerek onunla birlikte uçmaya başladı. Kartal bunu fark etmedi. Serçe böylece kartaldan enerji tasarrufu yaparak onunla aynı hızda ilerledi.

Yarışın sonuna yaklaştıklarında, kartal dağı gördü. "İşte orası" diye sevindi. "Ben kazandım!" Ama tam o sırada, serçe kanatlarının altından çıkarak onun önüne geçti. Kartal şaşkına döndü. "Bu nasıl olur?" diye haykırdı.

Serçe gülerek cevap verdi: "Seninle yarışmak için akıl kullandım. Senin kanatlarının altında saklanarak senin hızına uyum sağladım. Son anda da seni geçtim." Bütün kuşlar bunu duyunca çok şaşırdılar ve alkışladılar.

Serçe böylece kartalı yenerek ormanın en hızlı kuşu oldu. Kartal ise çok utandı ve bir daha kimseyle yarışmaya cesaret edemedi.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski