Korkusuz Kedi Hikâyesi

Korkusuz Kedi Hikâyesi

Korkusuz Kedi Hikâyesi

Bir zamanlar, bir şehirde yaşayan bir kedi vardı. Bu kedi çok korkusuzdu ve hiçbir şeyden çekinmezdi. Diğer kediler ona hayranlık duyar ve onunla arkadaşlık etmek isterlerdi. Bir gün, kedi bir fare ile karşılaştı. Fare, kediden kaçmak istedi ve ona yalvardı. “Beni yeme, kedi” dedi. “Ben çok zavallı bir fareyim. Eğer beni bırakırsan, sana şehrin en büyük sırrını söyleyeceğim.” Kedi, bunu duyunca çok şaşırdı ve meraklandı. “Ne gibi bir sır?” diye sordu. “Evet, ne gibi bir sır” dedi fare. “Sen benimle gel, sana göstereyim.”

Fare ve kedi, şehrin sokaklarında koşmaya başladılar. Fare, kediyi şehrin dışına götürdü. Orada, çok yüksek bir duvar vardı. Duvarın arkasında da bir fabrika vardı. Fabrika, çok gizli bir iş yapıyordu. Fare, kediyi duvarın üzerinden atladı ve fabrikanın içine girdi.

Fare, kediyi fabrikanın içinde gezdirdi ve ona dedi ki: “İşte bak, bu fabrika çok tehlikeli bir şey üretiyor. O şey, bütün kedileri yok edecek. Sen onu görebilirsin.” Kedi, bunu duyunca çok korktu ve anladı ki fare onu tuzağa düşürmüştü. Fabrikada, çok büyük bir köpek vardı. Köpek, kedileri yemek için bekliyordu.

Fare, gülerek cevap verdi: “Sen bana inandın! Sen hiç korkusuz değilsin! Sen sadece bir aptal kedisin! Seni yemek için yalan söyledim!” Fare, köpeğe seslendi ve ona dedi ki: “Hey, köpek! Bak kim geldi! Bir kedi geldi! Onu yiyebilirsin!” Köpek, bunu duyunca çok sevindi ve kediyi yakalamak için koştu.

Kedi, olanları anlayınca çok sinirlendi ve cesaretini topladı. Köpeğe karşı koydu ve onu ısırdı. Köpek, bunu beklemiyordu ve acı içinde inledi.

Kedi, fareden intikam almak için ona doğru koştu. Ama o anda çok geçti. Fare kaçmıştı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski