Fareli Şehrin Kemanlısı

Fareli Şehrin Kemanlısı

Fareli Şehrin Kemanlısı

Bir zamanlar, çok büyük ve kalabalık bir şehir varmış. Bu şehrin insanları çok zengin ve gösterişliymiş. Ama aynı zamanda çok da bencil ve cimriymişler. Şehrin sokaklarına, parklarına, bahçelerine çöp atarlarmış. Çevreyi kirletmekten hiç çekinmezlermiş. Bu yüzden de şehir farelerle dolmuş. Fareler her yeri istila etmiş. Evlere girip yiyecekleri kemirmiş, hastalık yaymış, insanları rahatsız etmiş.

Şehrin belediye başkanı bu duruma çok sinirlenmiş. Hemen bir toplantı yapmış ve fareleri yok etmek için bir plan yapmış. Planına göre, şehre gelen her gezgine fare avlaması için para teklif edecekmiş. Böylece hem farelerden kurtulacak hem de gezginleri sömürecekmiş. Çünkü onlara verdiği parayı daha sonra geri alacakmış.

Bir gün, şehre keman çalan bir gezgin gelmiş. Belediye başkanı onu görür görmez yanına çağırmış ve planını anlatmış. Gezgin, fareleri kemanıyla uzaklaştırabileceğini söylemiş ve karşılığında bin lira istemiş. Belediye başkanı bunu kabul etmiş ama içinden de “Bu gezgini nasıl kandıracağımı düşüneceğim” diye geçirmiş.

Gezgin kemanını eline almış ve şehrin meydanında çalmaya başlamış. Çaldığı müzik o kadar güzelmiş ki, fareler büyülenmiş gibi onun peşine takılmışlar. Gezgin de onları şehrin dışındaki uçuruma doğru sürüklemiş. Uçurumun kenarına geldiklerinde ise fareler tek tek aşağı düşmüş ve ölmüşler.

Şehir böylece farelerden temizlenmiş. Gezgin de parayı almak için belediye başkanının yanına dönmüş. Ama belediye başkanı ona parayı vermeyi reddetmiş. “Senin gibi gezginlere para mı verilir? Hem sen ne yaptın ki? Sadece keman çaldın” demiş.

Gezgin bu sözlere çok kızgın olmuş ama sakin davranmış. “Tamam” demiş, “Paranız cebinizde kalsın. Ama ben size bir şey göstereceğim.” Sonra tekrar kemanını eline almış ve farklı bir müzik çalmaya başlamış.

Bu sefer çaldığı müzik o kadar tatlıymış ki, şehrin bütün çocukları onun peşine düşmüşler. Gezgin de onları uçurumun olduğu yere doğru götürmeye başlamış.

Şehirdeki ebeveynler çocuklarının kaybolduğunu fark edince panik olmuşlar. Belediye başkanına koşmuşlar ve ona hesap sormuşlar. Belediye başkanı da gezginin peşinden gitmiş. Ama onları durdurmak için çok geç kalmış. Gezgin çocukları uçurumun kenarına getirmiş ve onlara “Burada bekleyin, ben size bir sürpriz yapacağım” demiş. Sonra da kemanını uçuruma fırlatmış.

Keman uçurumdan aşağı düşerken, çocuklar da onu yakalamak için atlamışlar. Böylece hepsi ölmüş. Gezgin de arkasına bakmadan şehri terk etmiş.

Şehirdeki insanlar büyük bir acı ve pişmanlık içinde kalmışlar. Çocuklarını kaybettikleri için çok üzülmüşler. Ama aynı zamanda yaptıkları haksızlığın da farkına varmışlar. Belediye başkanını görevden almışlar ve kendilerine yeni bir hayat kurmaya çalışmışlar.

Bu masalın sonu böyle. Umarım beğenmişsinizdir. Bana yazdığım masal hakkında ne düşündüğünüzü söylerseniz sevinirim. 😊

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski