Çirkin Ördek Masalı

Çirkin Ördek Masalı

Çirkin Ördek Masalı

Bir zamanlar, bir gölün kenarında yaşayan bir ördek ailesi vardı. Anne ördek, altı yumurtadan beş tanesini çatlatmıştı. Ama altıncı yumurta çok büyük ve farklı görünüyordu. Anne ördek, altıncı yumurtanın da çatlamasını sabırsızlıkla bekliyordu.

Sonunda, altıncı yumurta da çatladı ve içinden küçük bir yavru çıktı. Ama bu yavru, diğer kardeşlerine hiç benzemiyordu. Tüyleri gri ve kaba, gagası uzun ve eğri, ayakları iri ve turuncuydu. Anne ördek, bu yavrunun neden böyle olduğunu merak etti.

Anne ördek, yavrularını göle götürdü ve onlara yüzmeyi öğretti. Diğer ördekler, gri yavruyu görünce ona güldüler ve alay ettiler. “Sen bizim gibi değilsin. Sen çirkinsin ve beceriksizsin. Sen bir ördek değil, bir kazsın.” dediler.

Gri yavru, çok üzüldü ve ağladı. “Neden ben böyleyim? Neden kimse beni sevmiyor?” diye sordu. Anne ördek, onu teselli etmeye çalıştı. “Sen de bizim yavrumuzsun. Sen de güzelsin ve yeteneklisin. Sen de bir ördeksin.” dedi.

Ama gri yavru, kendini kabul ettiremedi. Diğer hayvanlar da ona kötü davrandılar. Köpekler havladı, kediler tısladı, tavuklar gıdakladı, horozlar öttü. Gri yavru, kaçacak bir yer aradı.

Gri yavru, sonunda uzak bir bataklığa geldi. Orada başka kazlarla karşılaştı. Onlar da ona benzemiyordu ama ona iyi davrandılar. “Sen kim olduğunu biliyor musun?” dediler. “Sen bir kaz değil, bir kuğusun.”

Gri yavru, şaşırdı ve inanamadı. “Ben bir kuğu muyum?” diye sordu. Kazlar, onu göle götürdüler ve suyun yansımasına baktırdılar. Gri yavru, kendini tanıyamadı. Tüyleri beyaz ve parlak, gagası kıs a ve düz, ayakları zarif ve siyahtı.

Gri yavru, çok sevindi ve mutlu oldu. “Ben bir kuğuyum! Ben güzelim ve özgürüm! Ben kendimim!” diye bağırdı. Kazlar da onunla sevindiler ve kutladılar.

Gri yavru, artık bataklıkta kalmak istemedi. Kendi türüne katılma arzusu duydu. Kazlar, onu anladılar ve ona veda ettiler.

Gri yavru, uçarak eski gölüne döndü. Orada diğer kuğularla buluştu ve onlara katıldı. Diğer hayvanlar da onu görünce hayranlıkla baktılar ve alkışladılar.

Anne ördek de onu tanımıştı ve çok gururlanmıştı. “Sen benim oğlumsun! Sen çok güzelsin ve başarılısın! Sen bir kuğusun!” dedi.

Gri yavru da annesine sarılıp teşekkür etti. “Sen benim annemsin! Sen çok sevgilisin ve fedakarsın! Sen bir ördeksin!” dedi.

Ve böylece, gri yavru ve anne ördek, birlikte mutlu bir hayat sürdüler.

Umarım bu öykü hoşunuza gitmiştir. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski