Cesur Prenses Masalı

Cesur Prenses Masalı

Cesur Prenses Masalı

Bir zamanlar, çok uzak bir ülkede, güzel ve cesur bir prenses yaşardı. Adı Leyla idi ve babası Kral Selim ile birlikte büyük bir sarayda oturuyordu. Leyla, ülkesinin insanlarını çok seviyor ve onlara yardım etmek için elinden geleni yapıyordu. Ama babası, onu zengin ve güçlü bir prensle evlendirmek istiyordu. Leyla ise böyle bir evliliği istemiyordu. Kendi seçtiği kişiyle evlenmek istiyordu.

Bir gün, saraya yakın bir ormanda gezinirken, yaralı bir kuş buldu. Onu alıp saraya götürdü ve kanadını tedavi etti. Kuş iyileşince, Leyla’ya teşekkür etmek istedi ve ona bir sır verdi. Kuş aslında büyülü bir kuştu ve dilekleri gerçekleştirebiliyordu. Leyla’ya, onun için üç dilek tutabileceğini söyledi.

Leyla çok şaşırdı ama kuşa inandı. İlk dileği, ülkesinin huzur ve refah içinde yaşaması oldu. Kuş, bunun kolay olduğunu söyledi ve başını salladı. Anında, ülkede barış ve mutluluk yayıldı. Leyla çok sevindi ve ikinci dileğini sordu.

Leyla’nın ikinci dileği, kendisine uygun bir eş bulması oldu. Kuş, bunun da mümkün olduğunu söyledi ve başını salladı. Anında, sarayın kapısında yakışıklı ve nazik bir prens belirdi. Adı Ali idi ve komşu ülkeden gelmişti. Leyla’ya aşık olmuş ve onunla tanışmak istemişti.

Leyla, Ali’yi görür görmez ona vuruldu. Ali de ona hayran kaldı. İkisi de konuşmaya başladılar ve çok iyi anlaştılar. Leyla’nın babası da Ali’yi beğendi ve onların evlenmesine izin verdi.

Leyla çok mutlu oldu ve üçüncü dileğini sordu.

Leyla’nın üçüncü dileği, kuşun her zaman yanında kalması oldu. Kuş, bunun da yapılabilir olduğunu söyledi ama bir şartı vardı. Eğer Leyla onu hiç bırakmazsa, kuşun büyüsü kaybolacaktı. Leyla bunu kabul etti ve kuşu boynuna taktığı altın bir kolyeye bağladı.

Böylece Leyla, Ali ve kuş mutlu mesut yaşadılar. Kuşun büyüsü kayboldu ama onların sevgisi hiç bitmedi.

Son.

Bu hikayeyi nasıl buldunuz? Beğendiniz mi? Bana geri bildirimde bulunursanız sevinirim. 😊

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski