Bir Kral Bir Kraliçe Masalı

Bir Kral Bir Kraliçe Masalı?

Bir zamanlar, çok uzak bir ülkede, bir kral ve bir kraliçe yaşarmış. Onların çok güzel bir kızları varmış, adı da Zeynep'miş. Zeynep, herkesin sevgisini kazanmış, çünkü hem çok akıllı hem de çok nazikmiş. Bir gün, Zeynep'in doğum günü gelmiş ve kral, ona çok özel bir hediye vermek istemiş. Kral, ülkenin en iyi terzilerine, Zeynep için altın ipliklerle işlenmiş bir elbise dikmelerini emretmiş. Terziler, gece gündüz çalışarak, çok güzel bir elbise yapmışlar ve kralın huzuruna getirmişler.
Kral, elbiseyi görünce çok beğenmiş ve hemen Zeynep'i çağırtmış. Zeynep, elbiseyi giyince, ışıl ışıl parlamış ve herkes ona hayran kalmış. Kral, "Kızım, bu elbise senin doğum günü hediyesi. Bu elbiseyi giydiğin sürece, mutlu olacaksın." demiş. Zeynep, babasına teşekkür etmiş ve sarayın bahçesine koşmuş.

Bahçede, Zeynep'in arkadaşı olan bir kuş görmüş. Kuş, "Zeynep, doğum günün kutlu olsun! Ne kadar güzel bir elbisen var!" demiş. Zeynep, "Teşekkür ederim, kuşum. Bu elbise babamın hediyesi. Altın ipliklerle işlenmiş." demiş. Kuş, "Altın iplik mi? O kadar değerli mi?" diye sormuş. Zeynep, "Evet, çok 
değerli. Bu elbiseyi giydiğim sürece mutlu olacağım." demiş.

Peki ya elbiseni çıkardığında ne olacak?

Kuş, "Peki ya elbiseni çıkardığında ne olacak? Mutluluğun sadece bir elbiseden mi ibaret?" diye sormuş. Zeynep, şaşırmış ve cevap verememiş. Kuş, "Zeynep, sen zaten çok güzel ve sevgili bir insansın. Elbisen olmasa da mutlu olabilirsin. Gerçek mutluluk içinde saklıdır." demiş ve uçup gitmiş.

Zeynep, kuşun sözlerini düşünmüş ve anlamış ki kuş haklıymış. Elbisesi ne kadar güzel olsa da onu gerçekten mutlu eden şeyler başkaymış. Ailesinin sevgisi, arkadaşlarının dostluğu, doğanın güzelliği... Bunlar hep Zeynep'in mutluluğunu oluşturan şeylermiş.

Mutluluğun sadece bir elbiseden mi ibaret?


Zeynep, elbisesini çıkarmış ve eski elbiselerini giymiş. Sonra bahçeye dönmüş ve arkadaşlarıyla oynamaya başlamış. Elbisesi olmadan da çok mutlu olduğunu fark etmiş. Kral da kızının ne kadar akıllı ve olgun olduğunu görmüş ve onunla gurur duymuş.

Ve böylece Zeynep, gerçek mutluluğun ne olduğunu öğrenmiş ve hep mutlu yaşamış.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski