Ali Ve Arkadaşları Masalı

Ali Ve Arkadaşları Masalı

Ali Ve Arkadaşları Masalı:

Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, pireler berber iken, develer tellal iken, ben anamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken, uzak bir ülkede Ali adında bir çocuk, yaşarmış. Ali, çok akıllı, çalışkan ve meraklı bir çocukmuş. Okumayı çok severmiş. Her gün okuldan sonra kütüphaneye gider, orada saatlerce Masal okurmuş. Kitaplar onun en iyi arkadaşıymış.


Daha fazla masal için, Bebek masalları


Bir gün kütüphanede yeni bir kitap görmüş. Kitabın adı "Masallar Diyarına Yolculuk"muş. Kitabın kapağı çok ilginçmiş. Bir uçan halı, bir ejderha, bir peri ve bir kale resmedilmişti. Ali, kitabı eline alıp sayfalarını çevirmeye başlamış. Kitapta çok güzel masallar yazılıymış. Ali, kitabı ödünç almak istemiş ama kütüphaneci ona izin vermemiş.

  • Bu kitap çok eski ve değerli, dedi kütüphaneci. Buradan çıkaramazsın. Ama istersen burada okuyabilirsin.

Ali, kitabı bırakmak istememiş ama başka çaresi de yokmuş. O halde burada okuyacağım, demiş ve kitabı alarak bir köşeye oturmuş. Kitabın ilk sayfasını açmış ve okumaya başlamış.

Kitapta şöyle yazıyormuş:

"Sevgili okur,

Bu kitap sana masallar diyarına yolculuk yapma fırsatı sunuyor. Bu diyar, hayal gücünün sınırlarını aşan bir yerdir. Burada her şey mümkündür. Uçan halılara binip gökyüzünde gezinebilir, ejderhalarla dost olabilir, perilerle sohbet edebilir, büyülü kaleleri keşfedebilirsin. Ama dikkatli olmalısın. Bu diyarın tehlikeleri de vardır. Kötü kalpli cadılar, açgözlü devler, kurnaz tilkiler seni bekliyor olabilir. Bu yüzden cesur ve akıllı olmalısın.

Eğer bu diyara gitmek istiyorsan tek yapman gereken şudur: Kitabın arkasındaki sihirli sözleri yüksek sesle oku ve gözlerini kapat. Sonra kendini uçan bir halının üzerinde bulacaksın. Halının nereye gideceğine sen karar vereceksin.

Ama unutma: Bu yolculuk sadece bir saat sürecek. Bir saat sonra geri dönmelisin yoksa masallar diyarında mahsur kalabilirsin.

Hazır mısın? O halde başlayalım."

Ali, kitabın arkasındaki sihirli sözleri merak etmiş ve kitabı çevirmiş. Orada şöyle yazıyormuş:

"Masallar diyarı beni çağırır

Uçan halım gelir bana uçurur

Hayal gücümle yaratırım dünyamı

Bir saatliğine yaşarım maceramı"

Ali, bunları okuduğunda birden kendini uçan bir halının üzerinde bulmuş. Halının altında renk renk ağaçlar, çiçekler, ırmaklar geçiyormuş. Ali, çok şaşırmış ama aynı zamanda çok sevinmiş.

  • Vay canına! Bu gerçek mi? Masallar diyarına geldim mi? diye haykırmış.

Halı, ona cevap vermiş:

  • Evet, bu gerçek. Senin isteğinle geldik buraya. Ben senin uçan halınım. Benimle istediğin yere gidebilirsin. Ama acele etmeliyiz. Bir saatimiz var.

Ali, halının sözlerine inanamamış ama zaman kaybetmek istememiş. Hemen bir yere gitmek istediğini söylemiş.

  • Peki, nereye gitmek istersin? diye sormuş halı.

Ali, düşünmüş taşınmış ve sonunda karar vermiş.

  • Ejderhalarla tanışmak istiyorum, demiş.

Halı, tamam demiş ve hızla yükselerek bulutların arasına girmiş. Ali, etrafına bakınmış ve gözlerine inanamamış. Bulutların üzerinde devasa ejderhalar uçuyormuş. Bazıları ateş püskürtüyor, bazıları buz saçıyor, bazıları da gök gürültüsü çıkarıyormuş. Ali, korkmuş ama merakını da yenememiş.

  • Onlarla konuşabilir miyiz? diye sormuş halıya.

Halı, evet demiş ama dikkatli olmalısın. Onlar çok güçlü ve gururlu varlıklar. Seni dost olarak kabul etmezlerse zarar verebilirler.

Ali, bunu duyunca biraz tereddüt etmiş ama yine de cesaretini toplamış ve halıya yaklaştığı bir ejderhayla konuşmak istediğini söylemiş. Halı, onu dinlemiş ve Ali’nin seçtiği ejderhanın yanına gitmiş.

Ejderha, Ali’yi görünce şaşırmış ve kükremiş.

  • Sen kimsin? Burada ne arıyorsun? diye sormuş.

Ali, titreyerek cevap vermiş:

  • Ben Ali. Masallar diyarına yolculuk yapan bir çocuğum. Seninle tanışmak istedim.

Ejderha, bunu duyunca gülmüş ve alay etmiş.

  • Ha ha ha! Masallar diyarına yolculuk mu? Sen ne saçmalıyorsun? Bu diyar masal değil gerçektir. Sen ise buraya ait değilsin. Git buradan yoksa seni yakarım!

Ali, ejderhanın sözlerinden korkmuş ve üzülmüş. Halıya dönmüş ve başka bir yere gitmek istediğini söylemiş. Halı, tamam demiş ve ejderhadan uzaklaşmış.

Ali, ejderhalarla tanışmanın hayal kırıklığına uğradığını düşünmüş ve başka bir macera aramış.

  • Peki, şimdi nereye gitmek istersin? diye sormuş halı.

Ali, düşünmüş taşınmış ve sonunda karar vermiş.

  • Perilerle tanışmak istiyorum, demiş.

Halı, tamam demiş ve hızla alçalarak bir ormana doğru yönelmiş. Ormanın içinde ışıklar saçan küçük yaratıklar uçuşuyormuş. Ali, onların periler olduğunu anlamış ve çok heyecanlanmış.

  • Onlar periler mi? diye sormuş halıya.

Halı, evet demiş ama yine dikkatli olmalısın. Onlar çok nazlı ve kırılgan varlıklar. Seni sevmezlerse kaçabilirler veya büyü yapabilirler.

Ali, bunu duyunca biraz endişelenmiş ama yine de şansını denemek istemiş ve halıya yaklaştığı bir periyle konuşmak istediğini söylemiş. Halı, onu dinlemiş ve Ali’nin seçtiği perinin yanına gitmiş.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski