Aslan ve Fare Masalı

Aslan ve Fare Masalı

Aslan ve Fare Masalı

Bir gün, ormanın kralı aslan, av peşinde koşarken bir fareye rastladı. Aslan, fareyi yakalamak için pençesini uzattı, ama fare çok çevikti ve kaçmayı başardı. Aslan, fareyi takip etmeye devam etti, ama fare bir deliğe girdi ve aslan onu yakalayamadı. Aslan, fareye kızdı ve onu tehdit etti:

Seni küçük yaramaz! Benimle alay ediyorsun, ha? Seni bulup parçalayacağım!

Fare, delikten çıkarak aslana yalvardı:

Lütfen beni affet, büyük aslan! Ben sana zarar vermek istemedim. Sadece hayatta kalmak için kaçtım. Senin gibi güçlü bir hayvanın bana kızmasına gerek yok. Belki bir gün sana yardım edebilirim.

Aslan, fareye güldü ve onu küçümsedi:


Sen mi bana yardım edeceksin? Senin gibi zavallı bir hayvanın bana ne faydası olabilir? Git başımdan!

Aslan, fareyi serbest bıraktı ve onu unuttu. Fare ise aslana minnettar oldu ve ona teşekkür etti.


Birkaç gün sonra, aslan yine av peşindeyken bir avcının kurduğu tuzağa yakalandı. Avcılar, aslanı yakalamak için büyük bir ağ hazırlamışlardı. Aslan, ağa takılıp kaldığında çok korktu ve kükredi. Ama ne kadar çabalasa da ağdan kurtulamadı. Avcılar, aslanın sesini duyunca sevindiler ve onu almak için geldiler.


Tam o sırada, fare oradan geçiyordu. Aslanın tuzağa düştüğünü görünce çok üzüldü ve ona yardım etmeye karar verdi. Fare, ağın altına girdi ve dişleriyle ağı kemirmeye başladı. Fare, çok çalıştı ve sonunda aslanı serbest bıraktı.


Aslan, fareye çok şaşırdı ve ona teşekkür etti:


Seni küçük kahraman! Beni bu tuzağın elinden kurtardın. Senin bana yardım edebileceğini hiç düşünmemiştim. Ben sana haksızlık ettim. Lütfen beni affet.

Fare, aslana gülümsedi ve ona dedi:


Büyük aslan, sen bana merhamet gösterdin ve hayatımı bağışladın. Ben de sana karşılık verdim ve hayatını kurtardım. Böylece biz dost olduk. Küçük olsun büyük olsun, her canlının bir değeri vardır.

Aslan ve fare bundan sonra hep arkadaş kaldılar ve birbirlerine saygı gösterdiler.


Bu masalın özeti şudur: Güçlü olanlar zayıflara merhametli davranmalıdır. Zayıflar da güçlülere minnettar olmalıdır. Böylece herkes mutlu olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski