Akıllı Karga Hikayesi

Akıllı Karga Hikayesi

Akıllı Karga Hikâyesi

Bir zamanlar, bir ormanda yaşayan bir karga vardı. Bu karga çok akıllıydı ve diğer hayvanlardan daha çok şey biliyordu. Bir gün, karga bir ağacın üzerinde otururken, uzakta bir bahçe gördü. Bahçede, çok lezzetli görünen bir peynir parçası vardı. Karga, peyniri yemek istedi ve ağaçtan uçarak bahçeye doğru gitti.

Karga, bahçeye geldiğinde, peyniri almak için acele etmedi. Çünkü bahçenin sahibinin bir köpeği vardı. Köpek, peyniri koruyordu ve kargayı fark ederse ona saldırabilirdi. Karga, köpeği kandırmak için bir plan yaptı. Köpeğe yaklaştı ve ona dedi ki: “Merhaba, köpek. Sen çok güzel bir köpeksin. Senin gibi güçlü ve cesur bir köpek görmedim. Sen bahçenin kralısın.” Köpek, bunu duyunca çok memnun oldu ve kendini çok önemli hissetti. Karganın dediklerine inandı.

Karga, devam etti: “Sen bahçenin kralısın ama senin bir taçın yok. Ben sana bir taç yapabilirim. Eğer istersen, sana peynirden bir taç yapayım.” Köpek, bunu duyunca çok sevindi ve kabul etti. “Evet, istiyorum” dedi. “Peynirden bana bir taç yap.” Karga, peyniri aldı ve köpeğin başına koydu. Ama peynir çok kaygandı ve köpeğin başından düştü. Karga, peyniri yakaladı ve hemen uçmaya başladı.

Köpek, olanları anlayınca çok kızdı ve pişman oldu. Ama artık çok geçti.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski