Zeynep Ve Annesi Masalı

Zeynep Ve Annesi Masalı

Zeynep Ve Annesi Masalı:

Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, Zeynep, adında güzel ve akıllı bir kız yaşarmış. Zeynep’in annesi çok hasta ve yoksulmuş. Babası ise çok uzun zaman önce denize açılmış ve bir daha geri dönmemiş. Zeynep annesine bakmak için elinden geleni yaparmış ama iş bulmak çok zormuş. Bir gün, Zeynep’in evine bir peri gelmiş. Peri, Zeynep’e şöyle demiş:

Daha fazla masal için, Uyku masalları

“Zeynep’ciğim, senin durumunu biliyorum ve sana yardım etmek istiyorum. Bu sihirli tohumu al ve bahçene ekmeye bak. Tohumdan büyüyecek ağaçtan her gün bir meyve koparabilirsin. Meyveler hem anneni iyileştirecek hem de sana para kazandıracak. Ama dikkatli ol, ağaçtan sadece bir meyve koparmalısın. Eğer fazla alırsan büyük bir belaya girersin.”

Zeynep periye teşekkür etmiş ve tohumu almış. Hemen bahçeye koşmuş ve tohumu ekmeye başlamış. Ertesi gün, Zeynep bahçeye gittiğinde gözlerine inanamamış. Tohumdan devasa bir ağaç bitmiş ve ağacın dalları rengarenk meyvelerle dolmuş. Zeynep periye çok sevinmiş ve hemen ağaçtan bir meyve koparmış. Meyveyi annesine vermiş ve annesi meyveyi yemiş. Bir mucize olmuş ve annesi birden iyileşmiş.

Zeynep çok mutlu olmuş ve periye dua etmiş. Sonra ağaçtan bir meyve daha koparmış ve onu pazara götürmüş. Meyveyi satarak biraz para kazanmış. Böylece Zeynep her gün ağaçtan bir meyve koparıp annesine veriyor ve bir de pazara götürüyormuş. Annesi sağlığına kavuşmuş ve Zeynep de rahat etmiş.

Ama Zeynep zamanla açgözlü olmaya başlamış. Ağaçtan sadece iki meyve koparmakla yetinmemiş, daha fazla almak istemiş. Bir gün, ağaçtan üç meyve koparmış ve bunlardan ikisini pazara götürmüş. Ama pazara vardığında meyvelerin çürüdüğünü görmüş. Üstelik meyvelerden çıkan kötü koku yüzünden pazar esnafı onu kovmuş.

Zeynep çok korkmuş ve eve dönmüş. Eve geldiğinde ise daha büyük bir şok yaşamış. Annesi yine hasta olmuş ve yataktan kalkamaz hale gelmiş. Zeynep periye yalvarmış ama peri ortaya çıkmamış.

Zeynep çok pişman olmuş ve hatalarını anlamış. Ama artık çok geçmiş. Zeynep’in annesi ölmüş ve Zeynep yalnız kalmış.

Masalımız da burada bitmiştir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski